søndag 1. mars 2009

Kortkurs med Anita Hagen

Lørdag var jeg på kurs på Minnehjørnet på Ski med Anita Hagen hun er bare helt rå på det å lage kort. Vi skulle i hovedsak lære å maskere flere stempler til et motiv og male det med Distress Ink Reinker.

Vi fikk utdelt et kjempesmart fargekart, som du finner i bloggen til Anita og kan laste ned derifra. Alle Reinker fargene i forskjellige nyanser. Og det var laminert så vi kunne bruke det som fargepalett. Kjempesmart for da kan man se hvilke farger man kan forvente å få.


Fargekartet er hentet fra Anitas blogg

Vi fikk utdelt fire stempler, Først stemplet vi et motiv på akvarellark og kopiark. Det vi stemplet på kopiarket klipte vi ut og satte oppå trykket på akvarellarket, så var det et nytt motiv som skulle stemples dette ble satt litt oppå det første på akvarellarket og stemplet i sitt fulle på kopiark og klippet ut. Sånn fortsatte vi til alle stemplene var brukt. Dette kalles maskering, Anita har en kjempeflott beskrivelse av dette i bloggen sin.
Når denne jobben var gjort var det malinge med Distress som sto for tur. Dette er tidkrevende og nokså vanskelig, men en utfordring fikk vi jo ta. Vi malte og malte, fjernet litt farge med vann la på mer farge dro den ut. Ja, det ble et resultat til slutt, men når jeg sammenligner det med Anita sitt arbeid ser jeg at jeg har masse kvelder med trening forran meg. Anita ga oss masse fargeleggingstips og hun har masse tips i bloggen sin.
Jeg fikk et nesten ferdig trykk med farge av henne og det henger nå på oppslagstavla over PC'n til inspirasjon.
Uansett så var dette gøy, så jeg gleder meg til å ta fatt på trening, fikk tak i stemlene så nå setter vi i gang snart...


Her ser dere resultatet.

Jeg synes kortet ble kjempefint, Enkelt og stilrent.


Knappen og snøkrustalleen i venstre hjørne gjør seg ekstra godt med ei lita sløyfe. Vi lærte en smart teknikk for å få pene søte sløyfer, men det er litt vanskelig å forklare.


Vi laget et vindu i fronten på kortet med firkant-og scallopdies fra Spellbinders. Motivet ble en lomme og firkantene vi kuttet ut ble tags, jeg stte på sløyfer og stjerner på disse.Vi fikk en håndlaget av etikett til å sette på kortet, jeg må bare si at jeg digger den formen den har, curly label kalles det vistnok.


Jeg var kjempefornøyd med kurset, det kunne godt ha vært litt lenger. Anita har vært en inspirasjonskilde fra jeg startet med kortlaging, så det var jo kjempegøy å få møte henne.

5 kommentarer:

~Isabell~ sa...

utrolig flott kort, kan tenke meg at du koste deg masse ja=)

Asil sa...

Så nydelig det kortet ble! Flott malt og herlige detaljer på alle sidene! :)

Camilla sa...

Så fint det ble! Nydelige farger. Flott malt. :)

Olga Marie sa...

Ooooi så fint!
Jeg og vil på kuuurs når jeg ser resultatet!!! =P

Anette sa...

WOW!!! For et nyyyydelig kort!!!

Sy det...

Sy det...